neděle 14. června 2015

Ovocný dort z mascarpone a tvarohu

Variací na osvěžující letní dort je spousta. Nejčastěji doma děláme ovocné zákusky buď z tvarohu nebo zakysané smetany v kombinaci s lehkým piškotem. Mám pro vás recept na extra jednoduchý a rychlý dezert, po kterém se budete oblizovat až za ušima :)

Potřebujete:

cukrářské piškoty (balení cca 200 g)
300 g mascarpone
200 g tvarohu 
1 zakysanou smetanu
broskve (buď 1 konzervu nebo 4 velké broskve)
borůvky (můžete použít i jakékoliv další ovoce, k broskvím se hodí i jahody nebo banány)
80 g cukru
citrónovou kůru


Dortovou formu si vyložíme piškoty, poklademe je broskvemi pokrájenými na plátky a potřeme vrstvou krému. Ten si připravíme tak, že smícháme mascarpone, tvaroh, smetanu, dosladíme cukrem (nikdy cukr nevážím, vše dělám od oka a sladím opravdu minimálně) a přidáme trochu nastrouhané citrónové kůry. Na krém přidáme další piškoty, poté opět krém a vrch dortu ozdobíme borůvkami nebo jiným letním ovocem, co máte zrovna k dispozici. Dort je potřeba vychladit v lednici, ideálně přes noc, já ho nechala 5 hodin a pak už jsem musela jít zakrojit:)


A výsledek?






Dort je vynikající! Nevýhodou je jen to, že se opravdu hodně rychle sní :)



Okomentovat

Latest Instagrams

© U nás doma. Design by Fearne.