sobota 11. července 2015

Čokoládovo-kokosové crinkles

Ochutnali jste už někdy crinkles? 
Pokud ne, vězte, že po prvním okoštování se stanou vaší oblíbenou pochoutkou :)


Na recept jsem náhodou narazila na internetu, zaujal mě hlavně vzhled, ta krásná rozpraskaná krusta.


Při samotném pečení mě pak překvapilo, jak jednoduchá a rychlá je příprava.

Budete potřebovat:

200 g čokolády
60 g másla
240 g hladké mouky
90 g kokosu
2 lžičky prdopeč
100 g cukru
2 vajíčka
3 lžíce cukru na obalení


Postup je jednoduchý. Nejdříve si ve vodní lázni rozheřejeme čokoládu a máslo. V míse si smícháme sypkou směs (mouka, kokos, prdopeč) a cukr ušleháme s vajíčky. Postupně pak přidáváme sypkou směs a vychladlou rozpuštěnou čokoládu a vypracujeme si rukama těsto. To pak dáme na chvíli odpočinout do lednice, aby pořádně ztuhlo.

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů, plech vyložíme pečícím papírem a můžeme začít.

Z těsta děláme malé kuličky, které pořádně obalíme v cukru a klademe na plech. Cukrem opravdu nešetřete, právě ten může za tu hezkou křupavou krustu. Pečením se crinkles zvětší, takže je nedávejte moc blízko k sobě.


A výsledek? 


Stojí za to!

Vyzkoušejte a podělte se o dojmy.


Z.

1 komentář

  1. Crinkles jsem nikdy nezkoušela a jen podle surovin to vypadá jako mňamka. Čokoláda nemůže nic pokazit :-)

    OdpovědětVymazat

Latest Instagrams

© U nás doma. Design by Fearne.